Pot iskanja kozmetike

Pot iskanja kozmetike

Sem Ping, po meni se imenuje tudi moj salon Studio Ping . Prihajam iz majhnega mesta Beihai na Kitajskem, ki leži  čisto na jugu Kitajske, podnebje je tam enako kot v Vietnamu. Vročina je prisotna skoraj skozi celo leto, zelo veliko je tudi vlage. Taka klima koži po eni strani ponuja dovolj vlage, po drugi strani pa poveča kožne pore zaradi katerih lahko dobimo aknasto kožo ali kožo s polno zaprtimi ogrci. 

Na srečo nimam aknaste kože, imam pa široke pore, grobo kožo ter polne ogrce po obrazu. Ko sem prišla v Slovenijo, je moja koža postala bolj suha in hkrati mastna. Veste, kaj mislim, kajne? Če nisem uporabila kreme, sem imela neprijeten občutek zategovanja, če pa sem jo uporabila, tudi če je bila vlažilna, je na koži ostajal  neprijeten, masten občutek kar nekaj ur. 


Na Kitajskem smo ženske navajene, da po čiščenju obraza uporabimo tonik, serum, losijon nato po potrebi še kremo. Pred 13. leti v Sloveniji nisem uspela najti nobenega tonika, ki bi koži dodajal samo vlago, obstajali so samo toniki, ki so se uporabljali za nanos  po čiščenju kože, tudi ni bilo veliko izbire glede losijona za obraz. Tako sem ves čas iskala ustrezno kozmetiko. Preizkušala sem Kanebo, Sensai, Shisheido, Vichy, Biodermo itd. Med temi izdelki je takrat moji koži  najbolj ustrezal Vichy. 

Kasneje, ko sem odprla svoj salon za masažo obraza in lepoto, sem spet bila primorana iskati profesionalno kozmetiko za salon. Sem namreč človek, ki želi izdelke najprej preizkusiti sam, najprej morajo ustrezati meni in  šele nato jih uporabim za stranke. Ker imam sama zelo občutljivo kožo, vem, da bodo izdelki, ki  ustrezajo meni, ustrezali tudi večini mojih strank.

Že na začetku sem želela  uporabljati  naravno bio kozmetiko in takrat  sem izbrala  angleško znamko Eve Taylor. Koncept nanašanja izdelkov je tam podoben azijskemu načinu: tonik, serum, eterično olje in nato še krema. Vendar mi njihova krema ni najbolj ustrezala, zato sem to linijo delno zamenjala z izdelki znane slovenske blagovne znamke Afrodita (profesionalna salonska linija). Najbolj mi je ustrezala njihova 3peptidna krema, saj najmanj diši in koži dodaja  dovolj vlage. Vendar je moja koža na T-coni še vedno bila precej mastna, tudi še nekaj ur po nanašanju kreme. Pa sem še kar iskala,  preizkušala druge izdelke, upala sem, da bom našla še kaj boljšega.

In sem po naključju naletela na Taifu sprej. Takrat mi je ena od znank  povedala, da uporablja 5 v1 kitajski sprej, ki je čudovit, enostaven za uporabo, ki bistveno skrajša čas  vsakodnevne nege, je zelo učinkovit, pa še naraven! Zelo pomembno se mi  je  zdelo tudi, da se Taifu linija izdeluje v Španiji, v EU. 

In sem si rekla, da  to vsekakor moram poskusiti, da vidim, če je to kar govori, res. Je sprej res tako dober? Takoj sem kupila pet sprejev, saj vem, da od ene same doze ne moreš pričakovati velike spremembe. Ampak me je presenetilo, da je moja koža postala drugačna že po dveh tednih uporabe (oglejte si: Kako do dobre kože). Zdaj uporabljam njihov čistilni gel, sprej in serum. Tekstura moje kože je postala popolnoma drugačna, imam lepo sijočo in gladko kožo. Taifu linija se je kasneje  preoblikovala v Eurono, izboljšana je bila tudi sestava samih izdelkov.

Eurona sprej je precej revolucionaren izdelek, prinaša spremenjen način nege, uporabnice pa navdušuje z rezultati ter prihrankom denarja in časa. Je resnično enkraten.

Vesela sem, da sem našla dobre izdelke zase in tudi za stranke. Ampak ne bom se ustavila, še vedno bom iskala in med novostmi poskušala odkriti še kaj novega, še kaj boljšega. 

Ali ste našle ustrezne izdelke za nego? 

Napiši komentar

Upoštevaj, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.