Kozmetična linija, ki me je prevzela

Kozmetična linija, ki me je prevzela

Avtor: Helena Gregorič (učiteljica)

Spadam med ženske, ki zelo težko preživijo dan, če se zjutraj ne uredijo. Tudi, če nikamor ne grem, je moja jutranja rutina, ki se tiče nege obraza, kar zahtevna. Kožo je treba očistiti, navlažiti, nahraniti, pred odhodom od doma pa nanesti tudi ličila. Priznam, da običajno tudi doma ne morem brez vsaj minimalne količine ličil. Res pa je, da sedaj, v svojem tretjem življenjskem obdobju, po 60.letu, kakšen dan to opravim malo bolj minimalistično in malo bolj na hitro.

Pa naj vam napišem nekaj o mojih poteh nege in iskanja dobrih izdelkov za moj obraz. Moja koža je tam nekje med normalno in suho in že pred tridesetim letom sem pregledala in preizkusila cel kup negovalnih izdelkov in nikoli se nisem zadovoljila z nekimi cenenimi variantami. O negi kože sem veliko  prebrala, sledila izboljšavam in novostim s področja nege kože, res temeljito in redno sem kožo čistila, uporabljala tonik, kreme, serum, ampule, maske… Sem ter tja sem šla tudi v kozmetični salon, izvajala jogo obraza, skrbela za boljšo prekrvavitev  s tapkanjem, se trudila piti zadosti vode in jesti zdravo hrano.

Potem pa je v našo družino pred dobrimi desetimi leti prišlo nadvse prijetno dekle s Kitajske. Takrat sem ob njenem pripovedovanju izvedela, kako zase skrbijo ženske v Aziji in ob njenem iskanju izdelkov, ki si jih je želela  in potrebovala za nego,  ugotovila, da ženske v Sloveniji  posvečamo veliko manj pozornosti in časa koži obraza in njenemu mladostnemu izgledu kot Azijke. In ker je moja snaha dokaj podjetno dekle, je sčasoma, ob izobraževanju in izpopolnjevanju svojega znanja, pričela z izvajanjem  obrazne masaže, ki krepi obrazne mišice in poskrbi za odličen limfni pretok ter razbija vozle na vratu, ramenskem obroču in glavi. 

In postala sem njena stalna stranka. Redno, vsak teden, sem  se prepustila njenim rokam in presenečeno ugotovila, kako dobrodejno name vpliva masaža, saj so sčasoma izginili glavoboli, ki so bili prej moja stalnica, obrazne mišice so se okrepile, saj so hočeš nočeš morale telovaditi, se krčiti in raztezati ob pritiskih, ki jih je izvajala Su Ping. Po masaži je mojo kožo vedno nahranila tudi z dobro masko, pred izvajanjem masaže pa vsaj dvakrat mesečno naredila tudi encimski piling. Pričela sem uporabljati kozmetiko  Afroditine profesionalne linije in njihov brilliant serum, ki je bil odlično dopolnilo uporabljenim kremam in pri njem sem kljub dokaj visoki ceni vztrajala dolgo časa.  

Potem pa je Su Ping odkrila kozmetično linijo Eurona, novost, ki je sinergija popolnoma naravnih rastlinskih izvlečkov in izjemne, inovativne tehnologije peptidnih verig in vsebuje izredno majhne molekule kolagena. Uporaba spreja prinaša tudi drugačen način nege. Nege, ki se poenostavlja, saj z uporabo enega izdelka, spreja,  nadomestimo kar 5 izdelkov – tonik, dnevno, nočno, očesno kremo in serum. Su Ping se je ob preizkušanju in izobraževanju o njej nad linijo zelo navdušila, saj se je stanje kože pri njej in njenem možu ob uporabi spreja in eliksirja spremenilo, izboljšalo, poenotil se je ten, zmanjšale so se pore, drobne gubice so izginile.

Pa jaz ne bi bila jaz, če se v preizkušanje izdelka ne bi podala tudi  sama. Malo se je bilo treba navaditi, saj je po pršenju na koži nekaj časa ostajal malo lepljiv občutek. Kolagen je ostajal na površju.  Ja, moja koža je potrebovala kar nekaj časa, da je začela vsrkavati, kar ji je bilo ponujeno. Pa jasno, da v šestem desetletju za aktivizacijo potrebuje več časa kot ga je pred desetimi, dvajsetimi, tridesetimi leti. Ampak, ja, proces je stekel in po kakšnem mesecu dni se je sposobnost mojih celic obnovila in koža je pričela z revitalizacijo. Malo se je sčistila, na nekaterih predelih se je malo odluščila, znebila starih celic in postajala bolj čvrsta in kompaktna, sijoča, drobne gubice so se pričele izgubljati. Puder se je po spreju nanašal zelo lepo, najbolj presenečena pa sem bila, ker mi ni bilo več potrebno nanašati pudra v prahu, s katerim sem prej utrjevala tekoči puder in prekrivala tisto zoprno, nenaravno bleščanje na nekaterih predelih obraza. Zdaj ugotavljam, da je to povzročala krema, ki se ni uspela vsrkati v kožo tako kot se to sedaj zgodi ob uporabi Eurona spreja.

In  potem sem v poletnem času ugotovila tudi, da je moja koža postala lepa, poenotena in je niti ni treba lepšati z  dodajanjem bb kreme ali pudra. Res, to je bilo odkritje, ki sem ga bila zelo vesela.

No, moram pa priznati, da že kar nekaj časa uporabljam tudi YOUTH CODE eliksir, ki ga vtrem v kožo potem, ko jo popršim s Eurona sprejem in se ta vpije v kožo. To se sedaj pri meni zgodi že v nekaj minutah. Ja, tale njihov eliksir je super nadgradnja za tiste, ki potrebujemo malo več. Za starejše in za tiste, ki imajo bolj suho kožo in za predele, kjer je gubic več ali pa so še posebej moteče. 

Ta dva izdelka sem posvojila in trdno stojita na mizici ob mojem ogledalu. Zelo mi je všeč, ker za nego sedaj porabim manj časa, ker sem bistveno hitreje urejena in ker se ne bleščim več nenaravno. Moja koža je lepša, bolj čvrsta, polt je bolj enotna, drobne gubice so se izgubile.

Je pa seveda treba izdelke redno nanašati. Če koži te hrane ne bi več dodajala, bi mi to kar hitro pokazala. Saj vemo, ura teče naprej,  časa ni mogoče zavrteti nazaj, torej tudi ne moremo pričakovati, da se ne bomo starali, neverjetno čudežnih preobrazb tudi ne. Je pa pomembno, da izboljšave  dosežemo in kar je najbolj važno – upočasnimo proces staranja in se staramo  s stilom, zadovoljne same s seboj.

Med fotografijama, ki ju prilagam, je 9 let razlike in  mislim, da sta kar dober dokaz, da azijska obrazna masaža, ki jo izvaja Su Ping, koristi koži, dobro krepi mišice obraza in da se splača investirati v kvalitetne izdelke za nego kože.

 

Leto 2012 (Foto: Andraž Gregorič)

Leto 2021 (Foto: Andraž Gregorič)

Napiši komentar

Upoštevaj, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

AKCIJSKA PONUDBA

Example product title 1
$99.99
Example product title 2
$99.99

Example product title 1

Redna cena
€19,99
Redna cena
Znižana cena
€19,99

Example product title 2

Redna cena
€19,99
Redna cena
Znižana cena
€19,99